Deze dingen vergeten mensen bij het afsluiten van een goedkope autoverzekering

Een autoverzekering is een must-have voor iedereen die een auto bezit. Het hebben van een verzekering beschermt je tegen onvoorziene gebeurtenissen en zorgt ervoor dat je niet voor hoge kosten komt te staan in het geval van een ongeluk. Veel mensen zijn echter op zoek naar de goedkoopste autoverzekering die ze kunnen vinden. Bij het afsluiten van een goedkope autoverzekering vergeten veel mensen echter belangrijke dingen die later voor onaangename verrassingen kunnen zorgen. In dit artikel zullen we bespreken welke zaken vaak worden vergeten bij het afsluiten van een goedkope autoverzekering.

1. Dekkingsgraad 

Goedkoopste autoverzekering vinden? Een van de belangrijkste zaken waar mensen vaak niet goed op letten bij het afsluiten van een goedkope autoverzekering is de dekkingsgraad. Zij kiezen vaak voor de laagste dekkingsgraad om kosten te besparen. Deze keuze kan later echter duur uitpakken als er schade ontstaat aan de auto. Het kan dan zo zijn dat de verzekeraar niet alle schade dekt en dat je dit zelf moet betalen.

2. Eigen risico

Bij het afsluiten van een autoverzekering wordt er vaak een eigen risico vastgesteld. Het eigen risico houdt in dat je zelf een bepaald bedrag dient te betalen bij schade voordat de verzekeraar overgaat tot uitbetaling. Hoe hoger het eigen risico, hoe goedkoper de verzekering. Veel mensen kiezen voor een hoog eigen risico om te besparen op de kosten, maar dit kan later duur uitpakken als er schade ontstaat aan de auto.

3. Schadevrije jaren

Schadevrije jaren zijn jaren waarin je geen schade hebt veroorzaakt en dus geen beroep hebt gedaan op je autoverzekering. Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe hoger de korting op je autoverzekering. Veel mensen kiezen voor een goedkope autoverzekering zonder te kijken naar de invloed hiervan op de opbouw van hun schadevrije jaren. Het kan hierdoor zo zijn dat ze later meer betalen voor de autoverzekering dan nodig is.

4. Schadeafhandeling

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de schadeafhandeling voordat je een autoverzekering bij bijvoorbeeld Unive afsluit. Veel mensen kiezen voor de goedkoopste autoverzekering zonder te kijken naar de reputatie van de verzekeraar op het gebied van schadeafhandeling. Als er dan schade ontstaat, kan het zo zijn dat de afhandeling traag verloopt of dat er veel onnodige kosten bijkomen.
 

Terug naar overzicht
 • Vragen

  We helpen u graag verder
 • Stuur een e-mail

  info@adviesfinanciering.nl
 • + 31 84 877-8572

  09:00 - 17:00
 • Formulier

  Vul ons contactformulier in!