5 manieren om de groei van je bedrijf te kunnen financieren

Als je een eigen bedrijf hebt, dan weet je dat groei belangrijk is. Je wilt tenslotte groeien, meer klanten bedienen en meer winst maken. Maar hoe financier je die groei? In dit artikel delen we 5 manieren om de groei van je bedrijf te kunnen financieren.

Lenen bij de bank

Een van de meest voor de hand liggende manieren om de groei van je bedrijf te financieren, is door een lening aan te vragen bij de bank. Dit kan zowel voor starters als voor gevestigde bedrijven. Je kunt een lening aanvragen om bijvoorbeeld te investeren in nieuwe apparatuur, een uitbreiding van je bedrijfspand of voor de aanschaf van voorraad. Voordat je een lening aanvraagt is het belangrijk om een goed onderbouwd businessplan te hebben en een financieel plan waarin je laat zien hoe je de lening gaat terugbetalen.

Crowdfunding

Crowdfunding is de laatste jaren erg populair geworden. Bij crowdfunding ga je op zoek naar mensen die bereid zijn om in jouw bedrijf te investeren. Je kunt bijvoorbeeld via een platform als Kickstarter of Indiegogo een campagne starten en mensen vragen om te investeren. Het voordeel van crowdfunding is dat je naast financiering ook meteen je product of dienst onder de aandacht brengt. Zorg er wel voor dat je een duidelijke en overtuigende pitch hebt.

Venture capital

Venture capital is een vorm van financiering waarbij je geld ontvangt van een investeringsmaatschappij. Deze maatschappij investeert in bedrijven met een hoog groeipotentieel. In ruil voor de financiering ontvangt de investeringsmaatschappij aandelen in jouw bedrijf. Het voordeel van venture capital is dat je naast financiering ook gebruik kunt maken van de expertise van de investeerder.

Leasing

Als je behoefte hebt aan nieuwe apparatuur, dan kun je er ook voor kiezen om te leasen. Bij leasing huur je als het ware de apparatuur van de leasemaatschappij. Je betaalt maandelijks een bedrag en aan het einde van de leaseperiode kun je ervoor kiezen om de apparatuur te kopen. Het voordeel van leasen is dat je geen grote investering hoeft te doen en dat je altijd over de nieuwste apparatuur beschikt.

Factoring

Als je bedrijf groeit, dan kan het voorkomen dat je lang moet wachten op betalingen van je klanten. Dit kan leiden tot een tekort aan liquide middelen en kan de groei van je bedrijf in gevaar brengen. Factoring biedt dan uitkomst. Bij factoring verkoop je als het ware je facturen aan een factoringmaatschappij. Zij betalen jou het bedrag van de factuur en nemen het debiteurenbeheer over. Het voordeel van factoring is dat je direct over cash beschikt en dat je je kunt focussen op de groei van je bedrijf.

Terug naar overzicht
 • Vragen

  We helpen u graag verder
 • Stuur een e-mail

  info@adviesfinanciering.nl
 • + 31 84 877-8572

  09:00 - 17:00
 • Formulier

  Vul ons contactformulier in!