Als Nederlander een huis kopen in België

Als Nederlander een huis kopen in Belgie is natuurlijk niet altijd heel gemakkelijk. Je weet natuurlijk niet opeens hoe de huizenmarkt in België in elkaar zit. Daarom is het een goed idee om hier onderzoek naar te doen. Of om mensen die hier al verstand van hebben te contacteren. Op deze manier kun je natuurlijk ervoor zorgen dat je geen fouten maakt tijdens het kopen van een huis in belgië. Ook moet je natuurlijk een visa hebben wanneer je voor langer tijd in het buitenland kunt blijven. Daarom kun je hier alles vinden wat je moet weten over het kopen van een huis in België.

Wat moet je weten als je een huis wilt kopen in belgie?

Wanneer je een huis in belgië gaat kopen, moet je natuurlijk letten op een heleboel nieuwe dingen. Maar eerst is het belangrijk om te weten waar je op moet letten bij elk huis waar dan ook. Je wilt natuurlijk weten of er bij de aankoop nog extra kosten komen. Bijvoorbeeld voor contracten. Maar het kan ook zijn dat je huis een cultureel erfgoed is waardoor het bepaald eisen heeft van onderhoud. Dit betekent dat je als eigenaar deze eisen moet voldoen om hier te kunnen wonen en dit kan erg onverwacht zijn voor sommige mensen. Daarnaast moet je natuurlijk kijken of je een lening wilt afsluiten. Want als je niet in één keer al het geld hebt voor je nieuwe woning, dan is het al lastig om deze te kopen. Daarom moet je goed weten wat je leent en hoeveel je uiteindelijk precies terug betaald. Verder is het natuurlijk erg belangrijk dat je verzekerd bent voor brand en andere schade. Als je in Nederland verzekerd bent, kan het zijn dat je een belgische verzekering moet afsluiten hiervoor want niet alle Nederlandse verzekeringen, verzekeren een huis in het buitenland. Daarom is het mogelijk om een belgische verzekering af te sluiten.

Waar wil je een huis kopen

Waar je een huis wilt kopen, is natuurlijk ook nog erg belangrijk. Een nieuwbouwappartement te koop vinden is veel lastiger dan een oud huis. Want nieuwbouw is meestal snel verkocht aan jonge mensen die niet veel willen laten verbouwen en gewoon snel willen beginnen aan het verhuizen. Daarom kun je ook binnen in de stad vaak minder woningen vinden. Dit heeft ook te maken met dat hier veel studenten zijn natuurlijk. En studentenwoningen nemen ook veel plek in.

Wat is een goede plek om te gaan wonen in België?

Je kunt bijvoorbeeld kijken voor een appartement te koop in borgloon. Borgloon is een goede plek voor jonge mensen om te beginnen met een nieuw huis. Hier kun je ook rustig met kinderen wonen. Het is een veilige plek voor jou en je gezin om te wonen. Daarom is het wel een populaire plek om te wonen, maar je kunt er nog steeds makkelijker een huis vinden dan in Nederland. Dit zorgt er ook voor dat je geen stress hoeft te hebben met de koop van het huis.
 

Terug naar overzicht
 • Vragen

  We helpen u graag verder
 • Stuur een e-mail

  info@adviesfinanciering.nl
 • + 31 84 877-8572

  09:00 - 17:00
 • Formulier

  Vul ons contactformulier in!