Ondernemer en een eigen huis?

Hieronder vindt u een beschrijving van de meest gangbare hypotheken. Uiteraard is dit een korte omschrijving ter indicatie. Wij kunnen u middels een persoonlijk gesprek volledig informeren over de mogelijkheden betreffende deze dienst. Wilt u een afspraak met één van onze vakkundige adviseurs, vul dan ons contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op.

Lineaire hypotheek

Bij een Lineaire hypotheek betaalt u maandelijks een vast percentage van het totale hypotheekbedrag als aflossing, vermeerderd met de rente over het uitstaande saldo. Het rentebedrag wordt steeds minder waardoor uw maandlasten in de loop der jaren steeds lager worden. Het belastingvoordeel wordt elk jaar minder door deze manier van aflossen. Als nadeel kan gezien worden dat u in het begin van de looptijd relatief hoge maandlasten heeft.

Annuïteiten hypotheek

Bij een annuïteiten hypotheek blijft het totale bedrag dat u aan rente en aflossing betaalt gelijk. De verhouding tussen rente en aflossing binnen de van tevoren afgesproken maandtermijnen verandert wel. Gedurende de eerste jaren betaalt u meer rente dan aflossing, waardoor het belastingvoordeel in de eerste jaren het grootst is, maar daarna minder wordt.

Leven hypotheek

Bij een leven hypotheek wordt gedurende de gehele looptijd niets afgelost. U betaalt alleen rente over het hypotheekbedrag en een premie voor de afkoopwaarde van de levensverzekering. De levensverzekering zorgt ervoor dat uw hypotheek aan het eind van de looptijd wordt afgelost. Gedurende de gehele looptijd profiteert u van een maximale renteaftrek.

Spaarhypotheek

Eén van de nieuwere varianten op het gebied van hypotheken is de spaarhypotheek. Dit is een hypotheekvorm waarbij u spaart en 'leent' tegelijk. Maandelijks betaalt u slechts rente. Aangezien de hypotheekrente momenteel erg laag is, is het heel gunstig nu een hypotheek te sluiten of om uw bestaande hypotheek om te zetten naar een nieuwe hypotheek met een lagere rente. Daarnaast spaart u maandelijks voor het bedrag waarmee u aan het eind van de looptijd in één keer uw hypotheek aflost. Het gespaarde bedrag dat dan vrijkomt is voor u én belastingvrij! Bovendien is de kans groot dat u meer heeft gespaard dan het hypotheekbedrag.

Beleggingshypotheek

Een beleggingshypotheek lijkt op een spaarhypotheek. Maandelijks betaalt u ook bij een beleggingshypotheek slechts rente. Maar in plaats van sparen, belegt u in aandelen. Aan het eind van de looptijd van de hypotheek hebben uw beleggingen door de koerswinsten ervoor gezorgd dat uw hypotheekbedrag in één keer wordt afgelost.

Terug naar overzicht
 • Vragen

  We helpen u graag verder
 • Stuur een e-mail

  info@adviesfinanciering.nl
 • + 31 84 877-8572

  09:00 - 17:00
 • Formulier

  Vul ons contactformulier in!