Voorbereiden op je pensioen? Gebruik deze tips

Misschien is het nog heel erg ver weg, maar je een beetje goed voorbereiden op je pensioen is wel erg belangrijk. Veel mensen kijken, zeker als zij de zestig gepasseerd zijn, toch echt wel uit naar hun pensioen. Het is wel fijn dat je tegen die tijd ook het idee hebt dat je de touwtjes in handen hebt. Zo kom je namelijk niet voor onverwachte verrassingen te staan. 

Omdat wij het ook heel belangrijk vinden dat jij van een fijn pensioen kan genieten volgen hier enkele tips over hoe je je goed kan voorbereiden op je pensioen. Wel zo handig!

Enkele tips

Natuurlijk is de eerste tip die wellicht iedereen wel ziet aankomen is dat je natuurlijk goed moet sparen. Het is erg belangrijk dat je al vanaf redelijk vroeg in je werkcarrière consequent wat geld apart gaat zetten. Zo vult zich namelijk een mooi potje waar je natuurlijk later veel aan hebt. Tuurlijk dit is nu niet altijd even leuk, want je wil liever nu van je geld genieten. Maar toch is het belangrijk om te ruilen over tijd. Zo hoef je je later niet zorgen te maken over geld.

Heb je een eigen bedrijf of ben je zzp’er en is je pensioen regeling wat minder gunstig, dan kan het makkelijk zijn om flexibel te zijn met een zakelijke lening. Waarom is het handig om flexibel te zijn met een zakelijke lening hoor ik je al denken? Nou, door nu geld te lenen in plaats van uit je eigen spaargeld of investeringen te halen, kun je makkelijker je bedrijf opschalen zonder dat je daar geld wat voor je pensioen bedoeld is voor aan te breken. Flexibel zijn met een zakelijke lening is dus eigenlijk ook gewoon weer een vorm van ruilen over tijd. 

Mocht je toch op latere leeftijd wat extra geld nodig hebben dan kun je altijd een seniorenlening afsluiten. Door een seniorenlening afsluiten kun je namelijk wel je kleinkinderen laten studeren, die nieuwe auto kopen of een mooie reis te maken, zonder daar bijvoorbeeld al je spaargeld voor te plunderen. Door een seniorenlening afsluiten kun je dus je uitgaven iets meer spreiden, waardoor je altijd nog genoeg geld hebt. 
 

Terug naar overzicht
 • Vragen

  We helpen u graag verder
 • Stuur een e-mail

  info@adviesfinanciering.nl
 • + 31 84 877-8572

  09:00 - 17:00
 • Formulier

  Vul ons contactformulier in!