Bedrijfsfinanciering

Om een onderneming op te starten hebben startende ondernemers kapitaal nodig. Ook bestaande bedrijven kunnen een bedrijfsfinanciering nodig hebben om investeringen te doen waarmee het bedrijf wordt uitgebreid of om een ander bedrijf te kunnen overnemen. Een bedrijfsfinanciering regelen is niet altijd even makkelijk en is onder meer afhankelijk van het bedrag dat benodigd is. Het komt daarnaast ook wel eens voor dat er meerdere banken bezocht moeten worden voordat er uiteindelijk een bedrijfsfinanciering gekregen kan worden. Advies Financiering heeft ervaring met het aanvragen van bedrijfsfinancieringen voor ondernemers. Wij kunnen u hulp bieden om de kans op het krijgen van een bedrijfsfinanciering zo groot mogelijk te laten zijn.

De startende ondernemer

Een beginnende ondernemer (iemand die een bedrijf wilt beginnen) heeft kapitaal nodig voor bijvoorbeeld de aankoop van materiaal, producten, goederen en een bedrijfspand. Hierbij is het van groot belang dat de ondernemer met een goed en sterk onderbouwd verhaal naar de bank gaat om een bedrijfsfinanciering aan te vragen. Een vereiste daarvoor is een duidelijk ondernemingsplan dat overtuigend gepresenteerd dient te worden aan de bank. Ondernemers wordt hulp geboden bij het schrijven van het ondernemingsplan en hebben de mogelijkheid om de cijfers in het plan en de verwachtingen door een accountant te laten controleren. Zijn de cijfers realistisch, dan wordt de kans op het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering vergroot.

Andere mogelijkheden

Banken zijn in economisch moeilijke tijden minder snel geneigd om een bedrijfsfinanciering aan beginnende ondernemers te verstrekken. In dat geval zult u naar alternatieve mogelijkheden moeten zoeken. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • Factoring
  De ondernemer verkoopt als het ware de facturen aan een zogenaamde factormaatschappij welke zorg draagt voor een tijdige betaling en waarbij een deel van de facturen vooruit wordt betaald aan de ondernemer.
 • Leasen
  Er is ook de mogelijkheid om in plaats van duurzame goederen en producten aan te schaffen, deze producten te leasen. Dit kan bijvoorbeeld een auto zijn, maar ook kantoormiddelen kunnen worden geleased.
 • Venture capitalist
  Dit is een investeerder die risicokapitaal kan verstrekken aan de startende ondernemer. Hiervoor geldt echter wel dat de ondernemer met een uiterst goed idee moet komen, waar de ondernemer zelf ook voordeel in ziet.
 • Leveranciers
  Dit is een veelvoorkomende en aparte vorm van krediet. Het voordeel hiervan is dat er niet direct afgerekend hoeft te worden; er moet binnen een overeengekomen termijn worden betaald.
 • Is er op een eigen huis overwaarde aanwezig, dan kan er eventueel een bedrijfsfinanciering met de woning als onderpand worden verstrekt.
 • Vragen

  We helpen u graag verder
 • Stuur een e-mail

  info@adviesfinanciering.nl
 • + 31 84 877-8572

  09:00 - 17:00
 • Formulier

  Vul ons contactformulier in!