Financieringsonderzoek

Aan de hand van een financieringsonderzoek kan een startende ondernemer beoordelen welke vormen van financiering in aanmerking komen om op basis hiervan met het bedrijf te kunnen starten. De ondernemer kan dit onderzoek zelf uitvoeren, maar kan dit ook overlaten aan een professioneel bedrijf.

Kapitaalbehoefte

Om te kunnen beginnen met het bedrijf hebben startende ondernemers een individuele behoefte aan kapitaal. Hierbij kan de aard van het bedrijf een belangrijke rol spelen en ook het eigen vermogen van de ondernemer zal bepalend zijn voor de benodigde financiering. Voor ondernemers zijn er talloze mogelijkheden om op zoek te gaan naar een bedrijfsfinanciering. Het financieringsonderzoek kan als basis dienen van het financieringsplan dat deel uitmaakt van het ondernemingsplan dat aan kredietverstrekkers kan worden getoond.

Het onderzoek

Bijvoorbeeld het aangaan van een financiering bij een bank om startkapitaal te verkrijgen voor de onderneming is een standaard financieringsvorm waar de ondernemer aan kan denken. Echter zijn er ook tal van andere financieringsvormen mogelijk, bijvoorbeeld:

 • Durfkapitaal middels externe vermogensfinanciering
 • Overheidssubsidies
 • Eigen vermogen
 • Privé-investeerders die in ruil voor aandelen in de onderneming kapitaal ter beschikking stellen.

Kapitaalbehoefte en investeringsplan

De vraag wel kapitaal nodig is om het bedrijf te kunnen starten en plannen te verwezenlijken is natuurlijk de basis van het financieringsonderzoek. Daarom zal er een investeringsplan moeten worden opgesteld waaruit blijkt hoeveel geld er nodig is en waarvoor. Tevens is het verstandig om rekening te houden met de marketing; de wijze waarop de onderneming zichzelf in de markt kan zetten en reclame voor de dienstverlening of het product kan maken. Bent u onvoldoende financieel onderlegd, dan kunt u een adviesbureau inschakelen.

 • Vragen

  We helpen u graag verder
 • Stuur een e-mail

  info@adviesfinanciering.nl
 • + 31 84 877-8572

  09:00 - 17:00
 • Formulier

  Vul ons contactformulier in!