Online financiering

Het online regelen van een financiering kan op een simpele wijze gedaan worden, maar het is wel handig en verstandig om bij het aanvragen van een online offerte voor een financiering met een aantal verschillende aspecten rekening te houden. Er zijn namelijk een aantal factoren van belang bij de keuze voor een online aangevraagde financiering.

Financieringsvormen online bekijken

Er worden online vele vormen van financiering aangeboden, waarbij zelfs direct een berekening of een offerte kan worden aangevraagd. Door dit grote aanbod kan het juist lastig zijn om een keuze te maken voor de meest geschikte online kredietverstrekker en passende vorm van financiering. Om deze keuze gemakkelijker te maken, kan er voor een financiering worden gekozen die aansluit bij de besteding. Om een simpel voorbeeld te geven; bij de aankoop van een woning is de hypotheek de reguliere vorm van financiering, terwijl er bij de aanschaf van een duurzaam en duur product bijvoorbeeld gekozen kan worden voor het aanvragen van een persoonlijke lening. Naast deze vormen van financiering zijn er ook nog het doorlopend krediet, huurkoop en kopen op afbetaling.

Online berekenen

Aangezien het geld kost om geld te lenen, kan het aangeraden worden om een aantal berekeningen van financieringen online uit te voeren, aan de hand van het inkomen dat kan worden ingevoerd in rekenmodules. Zo kan worden bekeken wat het maximale bedrag aan financiering zou kunnen worden, maar ook welke aflossing er met een bepaald rentepercentage maandelijks gedaan moet worden. Afhankelijk van de rekenmodule die door kredietverstrekkers online wordt aangeboden, worden er meer of minder vragen gesteld. Er kunnen ook vragen aan bod komen zoals de vraag of het wenselijk is om de lening te verzekeren tegen inkomensterugval of de vraag wat het bestedingsdoel is van de lening. Het is verstandig om niet alleen van de uitkomst van een rekenmodule uit te gaan, maar ook zelf aan de hand van alle maandelijkse inkomsten en uitgaven de financiële ruimte voor een financiering te berekenen. Een online rekenmodule houdt namelijk bij de uitkomst van de berekening geen rekening met extra financiële uitgaven die bijvoorbeeld betrekking hebben op een dure hobby en dergelijke, waar bij een persoonlijke berekening van de financiële ruimte dus wel rekening mee gehouden kan worden.

Online aanvragen

Een online financiering aanvragen kan door naar de website van de gewenste kredietverstrekker te gaan en daar het aanvraagformulier in te vullen. Het kan handig zijn om dit bij meerdere kredietverstrekkers te doen, zodat de offertes eventueel met elkaar vergeleken kunnen worden op bedragen en kosten die met de financiering gepaard gaan.

 • Vragen

  We helpen u graag verder
 • Stuur een e-mail

  info@adviesfinanciering.nl
 • + 31 84 877-8572

  09:00 - 17:00
 • Formulier

  Vul ons contactformulier in!