Bedrijfshypotheek oversluiten

U kunt meerdere redenen bedenken om een bestaande hypotheek over te sluiten. Een van die redenen kan zijn dat er een vernieuwende vorm van hypotheken op de financiële markt verschijnt die een stuk voordeliger is. Maar ook wanneer de rente van een andere hypotheek een stuk lager dan gemiddeld ligt, nemen veel mensen het besluit om over te sluiten. Welke gevolgen er aan dit oversluiten gekoppeld zijn en meer informatie over het oversluiten van een hypotheek beschrijven we hieronder.

Kosten hypotheek oversluiten

Wanneer u een hypotheek oversluit, gaat u eigenlijk een nieuwe hypotheek aan waar de oude hypotheek mee wordt afgelost. Dus de nieuwe hypotheek voorziet in de kosten die nog resten uit de eerder afgesloten hypotheek. Daar komen vaak nog veel extra kosten bij, zoals kosten voor de notaris en kosten voor taxatie. Maar ook de kosten van een nieuwe hypotheek moet u hierbij in uw achterhoofd houden. Tot slot zal er in veel gevallen een boete betaald moeten worden, die vaak hoge kosten met zich meebrengt.

Gunstig

Door al deze negatieve factoren kunt u er bij stil staan of u er verstandig aan doet om een bestaande en lopende bedrijfshypotheek om te zetten naar een nieuwe hypotheek. Daar zijn verschillende antwoorden op te geven, afhankelijk van de situatie waarin u zit. Als u de hypotheek nog niet zo heel lang hebt, is het slimmer om over te sluiten dan wanneer u al een hele looptijd hebt gehad en het einde in zicht is. In een dergelijk geval wegen de kosten die u heeft niet op tegen het voordeel omdat u de looptijd al bijna hebt bereikt. Wanneer u aan het begin ontdekt dat een nieuwe hypotheek veel voordeliger is, is dat een mooie reden om toch over te sluiten.

Financieel expert

Wel of niet hypotheek oversluiten; het is uw keuze. Wanneer u met vragen zit en wilt weten of het in uw situatie verstandig is, kunt u op gesprek gaan bij een financieel expert of een instelling. Zij kunnen u prima informeren en zullen ze u ook kunnen begeleiden in het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Een groot aantal adviseurs in hypotheken werkt onafhankelijk, waardoor u weet dat u niet een bepaalde hoek in wordt gedreven, maar professioneel en eerlijk advies zult krijgen. Gaat u liever in zee met de bank of hypotheekverstrekker waar u al een hypotheek hebt lopen, dan weet u al wat u te wachten staat en met wat voor groep u te maken zult krijgen.

 • Vragen

  We helpen u graag verder
 • Stuur een e-mail

  info@adviesfinanciering.nl
 • + 31 84 877-8572

  09:00 - 17:00
 • Formulier

  Vul ons contactformulier in!